Slagerij Boersema provinciaal kampioen NSM

Persbericht 10 november 2014

Op 10 november jl. is Slagerij Boersema uit Grijpskerk provinciaal kampioen geworden op de Noordelijke Slagers Manifestatie.
Hij heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. Maar liefst 6 van zijn 7 ambachtelijke producten zijn bekroond met 'Goud met ster'.
Het was voor hem de 3e keer op rij dat hij Gronings kampioen is geworden. Van de te behalen 700 punten werden er 696 behaald.

Vakwedstrijd

De N.S.M. vakwedstrijden gelden als één van de meest prestigieuze van Nederland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters uit het hele land. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit. Er waren in totaal 12 rubrieken. De beste inzendingen in elke rubriek zijn bekroond. Hieruit wordt voor de 5 noordelijke provincies een kampioen gekozen en natuurlijk een jongeren kampioen en de algemeen kampioen 2014 van de NSM.

Prijsuitreiking

Uit maar liefst 150 slagers met in totaal 850 ingezonden producten, is Slagerij Boersema verkozen tot kampioen van de provincie Groningen. Deze prijsuitreiking werd verzorgd onder leiding van Robert Kranenborg. Tijdens deze uitreiking was de topkok nieuwsgierig naar het geheim achter deze succesvolle producten. Uiteraard gaf Henk Boersema niet alle details prijs, maar was hij natuurlijk wel bereid om het een en ander uit te leggen.

Ambacht

Door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden onderscheidt de slager zich. Slagerij Boersema benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen (varkensvlees van het Friberne varken), kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit zijn, heeft de slager met deze nationale vakwedstrijd daadwerkelijk bewezen.

Nieuwsgierig geworden?

De klanten van slagerij Boersema zijn deze week van harte welkom om de bekroonde producten te komen proeven in zijn winkel aan de Herestraat 36, te Grijpskerk.

Graag tot ziens!

Gildenieuws
Kipsleetje Mexicaanse
Heerlijk gekruide kipreepjes met Mexicaanse invloeden, lekker snel klaar en genieten maar! … lees verder »
Gildetrophy
For_page_kipsleetje_mexicaans
Deze Gildetrophy is t/m 30 juli verkrijgbaar.

Openingstijden

MaandagMa 08.00 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.00 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m